Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rosszhiszemű a magatartásom?

2011.04.12

A kormány szóvivői közül valaki taglalta, hogy micsoda kár éri az országot azért, mert sokan kidobják a gyógyszereket, amelyeken annyi támogatás van!

Szégyen és gyalázat, hogy a mi adóforintjainkból megtámogatják a gyógyszereket és a gonosz vásárlók olcsón megveszik és nem használják fel, hanem kidobják a gyógyszertárak lejárt gyógyszer gyűjtőjébe.

Hogy is van ez? Én elmegyek a gyógyszertárba, megveszem a gyógyszert. Hoppá! Előbb el kell mennem orvoshoz. Egyszerű esetben bejelentkezem a háziorvoshoz, aki a következő héten hajlandó is fogadni, mert a rendelet így szabályozza. Addigra a beteg vagy meghal, vagy meggyógyul, esetleg bebotorkálok a rendelőbe és kivárom, amíg az összes bejelentett szerencsétlen bejutott hozzá, majd zárás előtt valamivel a háziorvos elé kerülök, mert ismer, tudja, hogy csak akkor jelentkezem, ha beteg vagyok. Ismét van két lehetőség: Felír valamilyen gyógyszert, vagy gyógyszereket, rosszabb esetben kihívja a mentőket és kórházba küld.

Nézzük csak a jobbik esetet! Felír valamilyen gyógyszereket, amelyet ki kell váltanom és ír egy beutalót egy szakorvosi rendelőbe szakvizsgálatra. Felhívja a figyelmem, hogy az egyik gyógyszerből ne merjek bevenni többet, mint kettő darabot, mert az már káros lenne. Elvonszolom magam a gyógyszertárba és kiváltom a gyógyszereket. Megmondom a gyógyszerésznek, hogy az egyik gyógyszerből csak két darabot vehetek be. Ő buzgón helyesel, mennyire előrelátó a  doktor úr! Sajnos nem teheti meg, hogy nekem csak két darabot számláz, mert csak eredeti dobozban, a ráírt mennyiséget tartalmazó szert adhat nekem, mert a törvényt alkotók úgy vélték, hogy a gyógyszerész esküje ellenére képes lenne esetleg mást, vagy lejárt gyógyszert adni a szegény kiszolgáltatott betegnek! Fizessek ezért a gyógyszerért 3000 Ft-ot, mert ez a támogatott ár! A többi gyógyszert addig szedjem, amíg a szakorvos másképp nem rendelkezik.

A szakorvosi rendelőintézetben is előjegyzés van, ezért ajánlatos telefonon megbeszélni, hogy mikor tudnak fogadni? A nővér kis kockás füzetben jegyzi a betegeket, hogy alkalmas időpontban bevigye a számítógépes rendszerbe. A vizsgálat után az eredmények kiértékelésére újabb időpontot kell kérnem. Megkapom! A szakorvos finoman közli, hogy azokat a gyógyszereket, amelyeket eddig szedtem bármikor máskor is szedhetem, de most jobb, ha az általa felírt korszerűbb szert veszem be, hogy mielőbb felgyógyuljak. Ő csak egy dobozzal írhat fel, (nehogy feldobjam a talpam), mert a rendszeres szedésre szánt gyógyszereket csak a háziorvos írhatja fel. Irány a háziorvos! A procedúra ugyanaz, mint a leírás elején, csak már más a helyzet. A betegségemből már nem sok maradt, de a vérnyomásom 160/100. A háziorvos felírja a szakorvos által javasolt gyógyszert és én megyek a gyógyszertárba kiváltani azokat.

Itt újabb meglepetés vár! A gyógyszerész közli, hogy a kért gyógyszer hiánycikk, mert ...(mond egy értelmetlen és érthetetlen indokot). De ne féljek, mert van itt egy ugyanolyan hatóanyagú gyógyszer, amit olcsóbban is kaphatok meg, mint a szakorvos által megjelölt gyógyszert. Lehet, hogy valamelyik összetevőjére allergiás reakcióm lesz, de akkor majd keresünk egy másikat! Megkérdezem, hogy mit tegyek a fölöslegessé vált gyógyszerekkel. A válasz magától értetődően az, hogy dobjam be a használt gyógyszerek gyűjtőjébe.

Most esett le a tantusz! Mégis csak én vagyok az a gonosz , aki a drága gyógyszetámogatást kihasználva pocsékolom az állam (vagy a saját adóm) pénzét. Szégyellhetem magam és megérdemlem, hogy a kormány szigorú intézkedéseinek eredményeként a 3000 Ft-os gyógyszerért ezentúl 4000 Ft-ot fizessek.

Esetleg nem az történik, hogy a kormány eddig megszokott válságkezelésének egy újabb formáját vezeti elő? Nem lepne meg, ha előbb-utóbb kiderülne, hogy az árdrágulás mellékes eredményeként létrejövő adótöbblet (ÁFA) az államadósság csökkentésére fordítódna. Ez ugyanis az egyetlen olyan dolog, amelyet a kormány a következő választások fő vezérmotívumaként elő kíván vezetni! Az egyáltalán nem érdekli a törvényhozásban ülőket, hogy mi van a beteg emberekkel! Pusztuljon a férgese! Aki gyógyszerre szorul, az mind táppénzcsaló, szimuláns és a támogatásokat felelőtlenül kihasználó csaló. Ha a kormányszóvivő a Kormány álláspontját közvetíti a pórnép felé, akkor erre a kormányra nekem nincs szükségem! Akik működésük első 10 hónapjában ennyi gonoszságot voltak képesek tenni, azok menjenek vissza fatornyos hazájukba és dolgozzanak, mint az ott behülyített szegények teszik!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.