Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Parkolási díj

2008.04.23

Az alapállásom az, hogy a törvények azért vannak, hogy betartsuk őket. Mások azonban ezt arra használják fel, hogy pénzt csikarjanak ki emberekből. Ez a történet is erről szól.

Megdöbbenve vettem kézhez három év után a Centrum parkolási társaság felszólítását, hogy fizessek egy parkolásért, amikor is 0 percet parkoltam a XI. kerületben. Miután biztos voltam abban, hogy ott sohasem parkoltam, megkifogásoltam az igényüket. Ma már tudom, nem is számíthattam arra, hogy válaszra méltatnak! Több menetben küldtek különböző összegű csekkeket, amelyeket minden esetben megkifogásoltam és kértem, hogy bizonyítsák be követelésük jogosságát. Természetesen nem reagáltak!

Végül egy ügyvédi iroda küldött felszólítást a befizetés azonnali teljesítésére. Az édes az, hogy pénteki napon adták fel a levelet, amelyet a posta kedden kézbesített, de nem tudom, hogy az ügyvédek hogyan számítják ki a normál levél kézhezvételét, mert a a kézhezvételtől számított öt napon belül kellene fizetnem!

Autóklubb tagként igénybe vettem a jogsegély szolgálatot, ahol nagyon meglepő módon, korrekt tájékoztatást kaptam a lehetőségeimről.

E lehetőségekhez mérten megpróbáltam telefonon időpontot kérni az ügyvédi irodától, hogy peren kívül egyezzünk meg! Ha bemutatják a felvételt, hogy a kocsim parkol valahol a XI. kerületben, akkor a helyszinen kifizetem a tartozásomat. Az udvarias, de nagyon elutasító hölgy nem volt erre kapható. A beszélgetés végén azonban kibökte, hogy nincs ugyan fényképük, de elmennek igényükkel a bírósághoz. Viszontlátásra, katt, már csak a süket készüléknek tudtam köszönni!

Ismét megkérdeztem az Autóklubb szakjogászát, hogy mit lehet csinálni? A lényeg a következő:

Elmehetek bíróságra, de ezzel kockáztatom azt, hogy elvesztem a pert, mert a bíróságok hajlanak arra, hogy elhiszik a felperes igazát még akkor is, ha nem tudja bizonyítani, hogy igaza van! Az alperes (csaló, szélhámos, adóelkerülő) biztosan csak csúnya anyagi érdekből hazudja azt, hogy nem parkolt ott. Mivel az alperes nem tudja bizonyítani, hogy nem volt ott, ezért fizesse meg a büntetést és a perköltséget. Úgy hallottam, hogy ez 19 000 Ft.

Ezek után döntöttem! Befizetem a kivánt összeget, amely az utolsó felszólítás alapján 3120 .- azaz Háromezer százhúsz forint. Az eddig elpocsékolt csekkek és felszólítások, valamint a tértivevénnyel küldött válaszaim, e-mail-jeim díja jóval meghaladja a hátralék összegét.

 

KENJÉK A HAJUKRA!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.